Πλατφόρμα Γεωαπεικόνισης Εκτελούμενων Έργων στην Περιφέρεια Αττικής

 • Τοπικά νέα
 • 8 σχόλια
 • Πλατφόρμα Γεωαπεικόνισης Εκτελούμενων Έργων στην Περιφέρεια Αττικής

  Κάνοντας κλικ ΕΔΩ   ή (Πλατφόρμα Γεωχωρικών Δεδομένων) της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ενημερωθείτε για το σύνολο των εκτελούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από τη Περιφέρεια Αττικής.

  Πέρα από την γεωαπεικόνιση των εκτελούμενων έργων μπορείτε να βρείτε χρήσιμες κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με τη φάση εξέλιξης τους, τα οικονομικά τους μεγέθη και άλλες συναφείς με την υλοποίηση τους λεπτομέρειες.

  Σημειώνεται πως ο σκοπός λειτουργίας της ανωτέρω Πλατφόρμας είναι αποκλειστικά ενημερωτικός, τα αναφερόμενα σε αυτή στοιχεία δεν αναθεωρούνται σε πραγματικό χρόνο σε σχέση με πιθανές μεταβολές που μπορεί να λαμβάνουν χώρα και ως εκ τούτου δεν υποκαθιστούν την ανάγκη επικοινωνίας με τις αρμόδιες Υπηρεσιακές Μονάδες του Φορέα.

  Για τη Ραφήνα προς το παρόν είναι "περασμένη" η αποκατάσταση της Λεωφ. Αχαιών.  

  Προσθήκη σχολίου

  8 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 11:00 Σύνδεσμος σχολίου

   Μάστορα (14/03/2018 10:43) το δημόσιο δεν "αμελεί" να κάνει οτιδήποτε.

   Α. Είτε προβλέπει ελέγχους επί ελέγχων από Σώματα Ελεγκτών Επιθεωρητών, αστυνομίες, εισαγγελικές αρχές, προιστάμενες διευθύνσεις ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΑΣ, ενώ παράλληλα αποφεύγει με φαιδρές δικαιολογίες να τους πραγματοποιεί (π.χ. δεν έχουμε καύσιμα για τα οχήματα... άλλο που ξοδέψαμε 20.000 ευρώ σε μηχανογράφηση φέτος μόνο) ή να τους πραγματοποιεί κατόπιν εορτής όταν έχει ήδη πραγματοποιηθεί το πλιάτσικο από τον ιδιώτη μέσω π.χ. υπερτιμολόγησης [όχι ότι έχει δεσμευθεί καμιά περιουσία ή ότι έχει πάει και κανείς φυλακή].

   και Β. όπου οι έλεγχοι μπορούν και γίνονται από τον πολίτη, αποφεύγει να ορίσει νομικό πλαίσιο συναλλαγής, τρόπους ελέγχων κλπ.

   Παράδειγμα για το Β. [το Α. είναι πολλάκις γνωστό σε όλα τα σκάνδαλα που έχουν παρελάσει το πανελλήνιο]. Γιατί δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο που να καθορίζει τον τρόπου εποπτείας και ελέγχου των ιατρών ΓΕΝΙΚΩΣ στην Ελλάδα και αντί αυτού αφέθηκαν όλοι στο σύνολο τους στην υπερσυνταγογράφηση με μόνους οφελημένους τους ίδιους και τις φαρμακοβιομηχανίες. Στην Ελλάδα οι γιατροί ΔΕΝ ασφαλίζονται για επαγγελματική ευθύνη για αυτό ακριβώς τον λόγο. Δεν δίνουν λόγο ΠΟΥΘΕΝΑ. Φυσικά δεν είναι το μόνο επάγγελμα το οποίο είναι ξέφραγο αμπέλι και επιτρέπει πλήρη ασυδωσία. Το "clue" της υπόθεσης είναι ότι ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΤΥΠΟ ΧΑΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ "ΜΟΝΑΔΙΚΗ" ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

   Για την σπάνια περίπτωση Γ. (π.χ. υπόθεση SIEMENES ή ιατρικών αερίων MESSER και νοσοκομείου Μυτιλήνης) όπου ο έλεγχος οδηγεί σε δίκη, ο δικαστής καταδικάζει στην 1η εκδίκαση και ο κατάδικος αθωώνεται στην έφεση [με μόνη εξαίρεση τον καταχραστή και εξιλαστήριο θύμα Άκη].

   Χωνέψτε το καλά ότι δεν έχετε δικαιοσύνη που να λειτουργεί ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. Και αν και εφόσον παραδεχτείτε την πλήρη έλλειψη δικαιοσύνης στην Ελλάδα, ρωτήστε τον εαυτό σας και το εξής:

   ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ;

   Η μόνη ευθύνη του Έλληνα πολίτη είναι που δεν έχει επιβάλλει το πάντα σύγχρονο "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Όλα τα άλλα, είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" και η κλασσική "πώληση συνυπευθυνότητας" ["εσείς μας ψηφίσατε, παρότι οι εκλογές και η διαχείριση του Ελληνικού κράτους πραγματοποιούνται ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ από καθεστώς δικαιοσύνης"] από τα ΜΜΕ, "δημοσιογράφους/σχολιαστές της οπής και τρολ.

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 10:43 Σύνδεσμος σχολίου

   @19:46 Το δημόσιο είναι που αμελεί να ελέγχει τις επιχειρήσεις μην το ξεχνάς. Δεν φθάνει το μεγάλο κόστος λειτουργίας του είναι και αναποτελεσματικό. Μέχρι να διορθωθεί εμείς δεν θα ζούμε.
   Δώσε όμως και παράδειγμα: Ποια ήταν η μηνιαία αμοιβή του επιχειρηματία που χρυσοπληρώθηκε και πόσες καθαρίστριες και προσωπικού απασχολούσε για να καταλάβουμε (δεν χρειάζεται να πεις όνομα).

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 19:46 Σύνδεσμος σχολίου

   @18.12. Ίσως ένα από τα πιο σωστά κείμενα!! Τρανταχτό παράδειγμα.. απέλυσαν καθαρίστριες προσέλαβαν ιδιωτική επιχείρηση.. χρησοπληρώθηκε σαν επιχειρηματίας αλλά δίνει 250 ευρώ στα παιδιά μας που καθαρίζουν!! Αν το καταλάβει αυτό ο κάθε πατέρας ή η κάθε μάνα δεν θα έλεγαν ότι λένε για το δημοσίο!! Ναι να φτιάξει το δημόσιο ας ξυπνήσει και ο ιδιωτικός τομέας όμως!!!

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 18:12 Σύνδεσμος σχολίου

   Ο δημόσιος τομέας έχει "τεράστιο κόστος" επειδή ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ δημιουργεί ο ιδιώτης συνθήκες ανταγωνισμού.\

   Εξηγώ:

   Αν το δημόσιο δούλευε έτσι όπως έπρεπε να δουλεύει [σαν τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς κέρδος] τι να κλάσει ο ιδιώτης; Πως θα σε πείσει ο ιδιώτης να αγοράσεις προιόν ή υπηρεσία από εκείνον ο οποίος χρεώνει ΚΟΣΤΟΣ + ΚΕΡΔΟΣ αν μπορείς να βρείς ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΙΟΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΑ με τιμή ΚΟΣΤΟΥΣ από τον υγιή δημόσιο τομέα;

   Για να μην υπάρξει ΠΟΤΕ ΥΓΙΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες μας παρελαύνουν καθημερινά τα σκάνδαλα επί σκανδάλων.

   Προμήθεια ασπιρίνης από τον δημόσιο με διαγωνισμό... ΟΥΠΣ! Μας βγήκε πιο ακριβά από τη λιανική του φαρμακείου!!!
   Δεν έχουμε λεφτά για έρευνα υδρογονανθράκων [έχουμε όμως κοιτάσματα και δύο διυλιστήρια εκ των οποίων το ένα κρατικό] αλλά δεν μας λείπουν λεφτά για Olympic Games και το ***** της ****** ************!!!
   Το 1980 (δεν θυμάμαι ακριβώς το έτος) τις οβίδες η Ελληνική Βιομηχανία όπλων τις πουλούσε στο Ιραν ή Ιράκ φτηνότερα από ότι στον Ελληνικό στρατό!!!
   Οι δημόσιοι υπάλληλοι ΓΕΝΙΚΩΣ ανεξέλεγκτοι για χρηματισμό επί δεκαετίες...!!!
   Η "δικαιοσύνη" παραγράφει το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο και όλες οι "ερευνες" διαρκούν όσο το χρονικό όριο παραγραφής συν μια μέρα!!!

   Αυτά όλα δεν είναι "ο κακός Έλληνας πολίτης" ο οποίος δεν θέλει να λειτουργεί το δημόσιο το οποίο χρυσοπληρώνει και βλαστημάει που δεν βλέπει εξυπηρέτηση... Είναι ο κακός ιδιώτης ο οποίος θέλει ΚΑΙ το χωράφι του δημοσίου. Δεν τον φτάνει να παράγει - πουλάει όσα δεν θεωρούνται ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Θέλει να σου παράγει και να σου πουλάει και όσα θεωρούνται ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Απλή απληστία.

   Γι' αυτό και μπροστά στο χρήμα, η δικαιοσύνη πάει περίπατο.

   Αν τώρα κάποιος από τους αναγνώστες των γραφομένων θέλει να πιστεύει ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ας εξηγήσει τα 53 δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 2000~2015 του ΕΟΦ... Ποιοί υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών έμπαιναν σε επιτροπές του δημοσίου... Πως γίνεται να έβρεχε δεσμίδες για κάποιους πολιτικούς... και άλλα πολλά και νόστιμα.

   Ο ιδιώτης κρατάει λεφτά και λαδώνει...
   Ο Έλληνας πολίτης οφείλει να κρατάει ρόπαλο και να απειλεί προκειμένου να αντιμετωπίσει την διαφθορά.

   Και όποιος "δημόσιος υπάλληλος" εμφανίζεται με τάσεις "υπερ" του ιδιωτικού τομέα να παραιτηθεί επιτόπου και να βγεί στο 40% ανεργία να ψάξει για 12ωρη απασχόληση και αμφίβολη πληρωμή / αποζημιώση. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά "ρομαντισμός", αφέλεια και ψέματα.

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 14:27 Σύνδεσμος σχολίου

   Αστον να πει εκείνος αυτό που εννοεί, το τεράστιο κόστος του δημ. τομέα εσύ αν θες το παραβλέπεις

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 11:23 Σύνδεσμος σχολίου

   Δεν είπε για την μονιμότητα στο δημόσιο φίλε μου αλλά είπε για την λαμογιά του ιδιωτικού τομέα.. και μετά έρχεται η τεράστεια φοροδιαφυγή με τα δήθεν μηδενικλα έσοδα.. δεν τα βλέπουμε εεε;

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 22:34 Σύνδεσμος σχολίου

   Ξέχασες να ανφέρεις και τη μονιμότητα στο Δημόσιο...

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 23:06 Σύνδεσμος σχολίου

   Από τη μια είμαστε [υποτίθεται] πνιγμένοι στα χρέη και από την άλλη "δεν τρέχει κάστανο" που χρηματοδοτούνται και εκτελούνται έργα εκατομμυρίων - για να μην πω δισεκατομμυρίων - ευρώ, με τα δικά μας χρήματα, που όμως αμέσως μετά θα ιδιωτικοποιηθούν.

   Μπορείς να έχεις δημόσιο λιμάνι,... αλλά δεν επιτρέπεται να έχει λιμενοβραχίωνες, κυματοθράυστες, σύνδεση με κύριους οδικούς άξονες, σύνδεση με προαστιακό σιδηρόδρομο κλπ. Μόλις πριν ιδιωτικοποιηθεί θα σου φτιάξουμε και όλα τα παρελκόμενα χωρίς τα οποία υπολειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια στα χέρια του δημοσίου.

   Μπορείς να έχεις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις... αλλά πάντα θα σου λείπουν όλα εκείνα που χρειάζονται για να λειτουργήσει εύρυθμα (κύριο / βοηθητικό προσωπικό, οι πισίνες θα θερμαίνονται με πετρέλαιο αντί ηλιακών συλλεκτών και συμπληρωματικά φυσικό αέριο/πετρέλαιο κ.ο.κ.). Μόλις το ιδιωτικοποιήσουμε θα σου κάνουμε ενεργειακή αναβάθμιση να δουλέψει με χαμηλή κατανάλωση για τον ιδιώτη και εσύ να συνεχίσεις να πληρώνεις τη διαφορά.

   Γενικώς, ότι είναι να γίνει "για το δημόσιο" είναι ξεχαρβαλωμένο και καταδικασμένο να αποτύχει ή να υπολειτουργεί εκ σχεδιασμού.,, μέχρι λίγο πριν την ιδωτικοποίηση του - και αφού προηγουμένως σε έχουν κάνει να το σιχαθείς - να το συμμαζέψουν και πάλι με λεφτά του φορολογούμενου ωστε ο ιδιώτης να κρατά τα κέρδη και το δημόσιο την ζημία.

   Όποιος δεν καταλάβαίνει τις παραπάνω αντιφάσεις, μάλλον ανήκει στην κλίκα των "δικός τους".

  επιστροφή στην κορυφή