Τόσα βγάζουν οι αστροναύτες που δουλεύουν στη NASA

Τόσα βγάζουν οι αστροναύτες που δουλεύουν στη NASA

Για να γίνει κάποιος αστροναύτης της NASA πρέπει να περάσει από απίστευτα τεστ και ελέγχους ικανότητας, συμπληρώνοντας οκάδες αιτήσεις και περνώντας πρακτικά τα πάνδεινα.

Rodino traino

Όταν γίνουν όλα αυτά με επιτυχία, θα ενταχθεί στο προσωπικό της Υπηρεσίας και θα πληρώνεται με βάση το σχετικό κλιμάκιο του δημοσίου υπαλλήλου όπου ανήκει.

Και σύμφωνα με τα ποσά που κλείδωσαν για το 2018, θα κερδίζει κάπου μεταξύ 63.600-98.317 δολάρια τον χρόνο. Από 51.600-79.800 ευρώ δηλαδή, αναλόγως αν θα ενταχθεί στο κατώτερο κλιμάκιο GS-12 ή το ανώτερο GS-13, την εμπειρία του και τα τυπικά του προσόντα.

fdioghfido2

Για να γίνει κάποιος αστροναύτης της NASA οφείλει να είναι αμερικανός πολίτης, να έχει βγάλει πανεπιστήμιο και μάλιστα με πτυχίο θετικής επιστήμης και να έχει και τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στους αιθέρες (ή 1.000 συμπληρωμένες ώρες πτήσης).

Αλλά και η διαδικασία επιλογής μόνο εύκολη δεν είναι. Όπως έχουν υπολογίσει σχετικά, είναι 74 φορές πιο δύσκολη από το να γίνεις δεκτός στο Χάρβαρντ. Για το 2017, ας πούμε, η NASA επέλεξε μόλις 12 από τις… 18.300 αιτήσεις!

 

newsbeast.gr

Προσθήκη σχολίου

0 σχόλια

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή