Α. Βασιλόπουλος : Πρέπει στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουμε αποφάσεις για άμεσες ενέργειες για τη παραλία μας!

 • Τοπικά νέα
 • 5 σχόλια
 • Α. Βασιλόπουλος : Πρέπει στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουμε αποφάσεις για άμεσες ενέργειες για τη παραλία μας!

  (Φωτογραφία απο ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/Ιούνιος 2017/ΠΑΚΟΕ)

  Σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ , μολυσμένη η κεντρική παραλία του Δήμου μας!

  Όταν δημοσιεύεται ότι μια παραλία του Δήμου μας (πόσο μάλλον η κεντρική) είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για κολύμβηση λόγω ΜΟΛΥΝΣΗΣ, υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω το καταλαβαίνουμε όλοι μας. 

  Οφείλουμε να διασταυρώσουμε αμεσότατα τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ. Εάν επαληθευτούν τα αποτελέσματα, οφείλουμε να ψάξουμε εντατικά την προέλευση της μόλυνσης. 

  Τα οφείλουμε απέναντι στους Δημότες μας, απέναντι στους επαγγελματίες της περιοχής, απέναντι στα χιλιάδες άτομα που θα κολυμπήσουν φέτος εκεί. 

  Πρέπει στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουμε αποφάσεις για άμεσες ενέργειες.

  Ανδρέας Βασιλόπουλος

  Δημοτικός Σύμβουλος

  Προσθήκη σχολίου

  5 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 08:55 Σύνδεσμος σχολίου

   1. Παρατηρήστε στη λίστα οτι όπου υπάρχουν οικονομικά οφέλη, τα νερά είναι κατάλληλα (π.χ. 1,2,4,5,9,12,16,18,19 κτλ) ενώ όπου δεν υπάρχουν είναι ακατάλληλα. Δεν αναφέρονται οι παραλίες Ε.Ο.Τ..
   2. Παρατηρήστε τις ώρες ... όλες οι δειγματοληψίες έγιναν την ίδια ημέρα (22/05/2017) άρα δεν αποκλείεται η προχειρότητα, μιας και αν δείτε σε 8 ώρες και 20' έγιναν 32 δειγματοληψίες από Μαραθώνα μέχρι Σούνιο. Πέρασε από 19 παραλίες ο έλεγχος.
   3. Η μοναδική "παραλία" οπού επιτρέπονται σκύλοι με νομοθέτημα είναι μετά το τέλος της παραλίας της Ραφήνας και φυσικά είναι ακατάλληλη. Άρα πηγαίνετε τους σκύλους σας να τους αρρωστήσετε.
   4. Η κεντρική παραλία της Ραφήνας είναι η μοναδική με τόσο υψηλό ποσό κολοβακτηριδίων (370 με όριο τα 250). Με το ποσό εντερόκοκκων 130 με όριο τα 100 είναι μία από τις 2 χειρότερες της δειγματοληψίας και η 4η χειρότερη σε E-Coli. Ποιός ευθύνεται?
   5. Όλα αυτά τα χρόνια (2000-2017) ο δήμος μας, έκανε ελέγχους στις κατοικίες για στεγανούς βόθρους? Όσοι δεν ήταν στεγανοί, άλλαξαν? Επιβλήθηκαν κυρώσεις? Αν όχι, γιατί ?

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 10:05 Σύνδεσμος σχολίου

   Όχι το κόστος στο Δήμο εφόνο ανήκουν στο λιμενικό. Ο τρόπος να πιεστεί είναι ένας: εξώδικο

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 15:23 Σύνδεσμος σχολίου

   Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Θεωρητικά (και πρακτικά) όλες οι παραλίες του δήμου μας, ανήκουν στο λιμενικό το οποίο κερδοσκοπεί από αυτές. Για ποιό λόγο λοιπόν ο δήμος να χρεωθεί κόστος καθαρισμού για κάτι το οποίο ανήκει στο λιμενικό. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, θα ήταν να πιεστεί (δεν ξέρω με ποιό τρόπο), το λιμενικό για τον καθαρισμό της παραλίας και των υδάτων.

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 11:17 Σύνδεσμος σχολίου

   Εδώ θα φέρουν και τον αγωγό ΚΕΛ στη Ραφήνα... Μπράβο στα τοπικά και κεντρικό συμβούλιο για τις αποφάσεις τους!
   Άσε που η Λακαθέλλα ήταν καλύτερη επιλογή λόγω απόστασης από κατοίκους. Οι σημερινοί δημ. σύμβουλοι ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. όσο είναι καιρός και να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 15:26 Σύνδεσμος σχολίου

   Εννοείται, θα έπρεπε ήδη να το έχετε φέρει στο Δημοτικό σας Συμβούλιο.

  επιστροφή στην κορυφή