Στην κουζίνα με την Νάντια!

  • Ειδήσεις
  • Σχολιάστε πρώτοι!
  • Στην κουζίνα με την Νάντια!

    Ρυζότο με ντομάτες και φέτα

    Μια καλοκαιρινή συνταγή με το απόλυτο λαχανικό της εποχής, την ντομάτα. Καλή σας όρεξη!

    Yλικά

    1 φλ. ρύζι καρολίνα
    3 ντομάτες
    1 κρεμμύδι
    1 σκελίδα σκόρδο
    150 γρ. φέτα, τριμμένη
    1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
    1/2 φλ. λευκό κρασί
    2 κ.σ. βούτυρο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κύβο ζωμό λαχανικών βρασμένο σε 6 φλ. νερό
    αλάτι
    πιπέρι

    Παρασκευη

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και το λάδι μαζί. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα. Μόλις αρχίσει να την απορροφάει το ρύζι, προσθέτουμε με την κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας το ζωμό σταδιακά, γυρίζοντας συνέχεια με το ρύζι να πιει κάθε δόση. Το κάνουμε αυτό 2-3 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ούζο, και λίγο αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό όσο χρειάζεται για να μαγειρευτεί το ρύζι, αλλά να είναι και κρεμώδες. Προς το τέλος προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρουμε.

    Έκθεση εικόνων

    Προσθήκη σχολίου

    0 σχόλια

    Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

    επιστροφή στην κορυφή